ساعت دیجیتال
جزیره کامپیوتر
روزنه ای به دنیای کامپیوتر
جزیره کامپیوتر
2012.11.20 ( سه شنبه 30 آبان 1391)
(virus signature database version : NOD32 – v.7709 (19 November
شاید ویندوز شما هم به این مشکل دچار شده باشد که هنگام خاموش کردن سیستم ، مدت زمانی نسبتا زیادی طول بکشد تا کامپیوتر به طور کامل خاموش شود. اما نگران نباشید ، با استفاده از این ترفندی که هم اکنون به شما معرفی خواهیم کرد می توانید کاری کنید که سرعت خاموش شدن کامپیوترتان تا چندین برابر سریع تر شود.
بدین منظور:
ابتدا در منوی start گزینه ی run را انتخاب کنید و در آن عبارت regedit را تایپ کنید و کلید Enter را بفشارید.
پس از باز شدن رجیستری به دنبال این مسیر بگردید : hkey_current_user/controlpanel/desktop
حال در پنجره ی سمت راست عبارت hangapptimeout راخواهید داشت. روی عبارت مذکور دوبار کلیک کنید و بجای عدد موجود عددی کمتر را وارد کنید.
تنها دقت کنید که عددی که وارد می کنید نباید کمتر از 100 باشد.
برنامه WinZip، نرم افزاری است که که بشما امکان میدهد تا فایلهایتان را آرشیو نمائید یا آرشیوها را باز کرده و فایلها را از آن استخراج کنید. منظور از آرشیو یک فایل تک است که تعدادی از فایلها را بصورت یک مجموعه در کنار هم دارد. وقتی WinZip فایلها را کنار هم میگذارد، آنها را کمپرس یا فشرده (Comperes)هم میکند تا جای کمتری بگیرند. پس برای بایگانی فایلهای خود مثلا برروی سی-دی میتوانید از آن استفاده کنید.
برنامه WinZip یکی از مفیدترین برنامه های نوشته شده برای ویندوز است که به کاربران امکان میدهد تا بتوانند فایلهایشان را برای آرشیو یا بایگانی بمقدار بسیار زیاد کوچک کنند. به جرات میتوانم بگویم که هر کامپیوتر حاوی ویندوز به یک نمونه WinZip نیاز دارد.
هدف از آرشیو کردن فایلهای کامپیوتری میتواند گرفتن بک آپ( Back UP)، انتقال فایل به کامپیوتری جدید و یا ذخیره فایل در جایی امن بدور از خود کامپیوتر باشد.
برنامه WinZip دو ویزارد (برنامه ساده به همراه راهنما برای اجرا) ارائه کرده است که عبارتند از WinZip Wizard و WinZip Classic.
اگر در استفاده از کامپیوتر و ویندوز تازه کار هستید WinZip Wizard را بکار بگیرید که طی چند مرحله فایلها را برایتان زیپ میکند و یا فایلهای زیپ را باز مینماید. اما اگر خبره کامپیوتر هستید و با ویندوز احساس راحتی میکنید، پیشنهاد من استفاده از WinZip Classic میباشد که امکانات بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد..
در هرصورت، هرکدام را که انتخاب نمائید میتوانید براحتی به نمونه دیگر تغییر حالت دهید.
اولین اجرا
وقتی برای اولین بار WinZip را اجرا میکنید با چند صفحه تنظیم روبرو میشوید. مراحل زیر را طی کنید تاWinZip تنظیم شود.
WinZip در اولین اجرا، صفحه ای را بشما نشان میدهد که نام WinZip Setup در بالای آن دیده میشود. در این صفحه روی Next کلیک کنید. سپس صفحه قبول مجوز (License Agreement) ظاهر میشود که روی دکمه Yes کلیک کنید. بعد از آن صفحه Quick Start ظاهر میشود، روی Next کلیک کنید. در این مرحله صفحه ای ظاهر میشود که برای تنظیم WinZip است که بشما میگوید در چه حالتی Wizard یا Classic اجرا خواهد شد.
انتخاب Wizard را انجام دهید.
در ابتدا بهتر است انتخاب Wizard را انجام دهید. حال روی Next کلیک کنید تا دیالوگ باکس Select Activity ظاهر شود. در این باکس جدید تعداد سه انتخاب پیش رویتان قرار دارد که عبارتند از:
1. Unzip or install from an existing Zip file
2. Updating an existing Zip file
3. Create a new Zip file
این تمام کاری است که در این ویزارد میتوانید انجام دهید. انتخاب اول برای باز کردن (Unzip) یک فایل زیپو ذخیره محتویات آن است. انتخاب دوم به شما امکان میدهد تا فایلهایی را به یک فایل زیپ موجود اضافه کنید. انتخاب آخر باعث میشود تا بتوانید یک فایل زیپ جدید درست کنید. اول یکی از این انتخابها را انجام دهید سپس روی Next کلیک کنید. قابل ذکر است که در همین صفحه انتخابهای دیگری نیز دیده میشود که عبارتند از: WinZip Classic که به شما اجازه میدهد تا به اینترفیس Classic بروید. Help که سیستم راهنمای WinZip را برایتان فعال میسازد. Close که دیالوگ باکس را بسته و در صورت نیاز به شما اجازهمیدهد تا اینترفیس شروع برنامه را عوض کنید.
باز کردن یک فایل زیپ
اگر انتخاب Unzip an Existing Zip file را انجام داده و روی Next کلیک کنید دیالوگ باکس Select Zip Fileرا خواهید دید.
در اینجا تمام فایلهای زیپ که بصورت پیش فرض در Favorite Zip ذخیره میشوند را میبینید. این محل معمولا در My Documents قرار دارد. اگر فایلی که به دنبالش هستید در این محل نبود روی دکمه Search کلیک کنید تا کادر جستجوی وینزیپ بنام WinZip Search ظاهر شود. این کادر جستجو بشما امکان میدهد تابتوانید هارددیسکهای موجود در کامپیوتر، فولدرهای موجود در Favorite Zip و نهایتا هر نوع دیسک در کامپیوتر را بگردید. وقتی فایل مورد نظرتان پیدا شد آنرا (های لایت (انتخاب کنید و روی Next کلیک نمائید. با این کار WinZip آدرس جایی که میخواهد فایل را برایتان باز کند نشان میدهد که میتوانید این محل را به کمک Select different folder عوض نمائید. در این هنگام دو انتخاب دیگر را نیز میبینید که عبارتند از:
1. Overwrite matching files automatically
2. Display file icons after unzipping
انتخاب اول به ویزارد میگوید که هر فایل همنامی را در داخل فولدر و هنگام باز کردن فایل زیپ، رونویسی کند. دومین انتخاب مشخص میکند که ویزارد بلافاصله دایرکتوری که فایلها در آن باز میشوند را باز کند. برای شروع بازکردن فایل روی دکمه Unzip Now کلیک کنید.
برای آنکه یک فایل زیپ موجود را بروز کنید انتخاب Updating an existing Zip file را انجام دهید. در این مرحله میتوانید به کمک Add files و Add folders اقدام به افزودن فایل یا فولدر به این فایل زیپ نمائید. نهایتا روی دکمه Zip Now کلیک کنید تا نهایتا کادر Zip Completed ظاهر شود.
اما برای ایجاد یک فایل زیپ جدید انتخاب Create a new Zip file را انجام دهید و نام فایل زیپ را تایپ کنید.WinZip معمولا فایل زیپ جدید را در فولدر My Documents میسازد مگر آنکه محل دیگری را برایش تعریف کنید. دکمه Browse برای اینکار بشما کمک میکند. سپس باید فایلها یا فولدرهایی که باید در این فایل زیپ قرار گیرند را انتخاب کنید. دکمه های Add files و Add folders این انتخاب را پیش رویتان قرار میدهند. نهایتا روی دکمه Zip Now کلیک کنید.
تا اینجای مطلب پیرامون Wizard صحبت کردم و اکنون کمی درباره اینترفیس Classic برای افراد باتجربه باویندوز میگویم.
با کلیک روی دکمه WinZip Classic میتوانید به اینترفیس کلاسیک وارد شوید. در این قسمت امکانات بیشتری در اختیار شما قرار دارد که عملکرد آنها را به اختصار برایتان شرح میدهيم.
در بالای کادر این اینترفیس چندین آیکون با قابلیتهایی چند وجود دارد.
New بشما امکان میدهد تا یک فایل آرشیو جدید ایجاد کنید.
Open فایل آرشیو موجود را باز میکند.
Favorites دیالوگ باکس فولدرهای زیپ Favorites را نشان میدهد.
Add بشما امکان میدهد تا فایلهایی را به آرشیو موجود اضافه کنید.
Extract باعث میشود تا بتوانید از آرشیو موجود فایلهایی را باز کنید.
View محتویات یک فایل آرشیو را نشان میدهد.
Wizard میتواند شما را به اینترفیس Wizard ببرد.
اگر مدت زيادي است كه از ويندوز استفاده مي كنيد . ممكن است به هنگام روشن كردن كامپيوتر ، با مشكل بوت نشدن سيستم عامل مواجه شده ايد . در اين موارد اولين كاري كه ممكن است انجام دهيد ، نصب مجدد ويندوز است كه مشكل شما را به صورت قطعي حل مي كند .
اما براي اين مساله راه حل منطقي تري نيز وجود دارد . پيغام هاي خطايي كه معمولا در اين موارد مشاهده مي شود مربوط به از دست رفتن يا آسيب ديدن فايل هاي ضروري ويندوز مي باشد كه در اين ميان دو فايل ntldr و boot.ini از اهميت بيشتري برخوردارند .
اگر بعد از روشن كردن كامپيوتر و شنيدن بوق تاييد بايوس ، مبني بر سلامت سخت افزار كامپيوتر ، با پيغام از دست رفتن يا آسيب ديدن يكي از دو فايل فوق مواجه شديد ، با ديگر سيستم را راه اندازي كرده و اين بار در ابتداي راه اندازي كليد F8 را پايين نگه داريد تا صفحه ايي با چند گزينه به شما نشان داده شود .
ابتدا گزينه Last Know Good Configuration را انتخاب و كليد enter را بزنيد . اين عمل باعث مي شود تا رجيستري ويندوز به آخرين حالتي كه سيستم عامل در آن زمان سالم بوده است برگردد . اما اين روش ممكن در برخي موارد جواب ندهد و كاربر مجدد با همان پيغام خطاي قبلي مواجه شود .
در اينصورت همان مراحل قبل را تكرار و اين بار Safe mode را انتخاب كنيد . بعد از بالا آمدن در اين حالت كه علامت مشخصه آن نوشتن كلمه Safe Mode در چهار گوشه صفحه نمايش با Resolution و عمق رنگ پايين است ، مسير زير را دنبال كنيد :
Start/All Programs/Accessories/System Tools/System Restore
و سپس با استفاده از ابزار System Restore كامپيوتر خود را به وضعيتي كه سيستم شما در آن وضعيت بدون اشكال كار مي كرده است برگردانيد . البته اگر چنين وضعيتي در هنگام سلامت كامپيوتر توسط شما ايجاد شده باشد يا به عبارتي ديگر شما System Restore را فعال كرده باشيد .
اما اگر شما System Restore را فعال نكرده باشيد اين روش نيز جواب نمي دهد . تنها راه چاره در اين موارد استفاده از ديسكت نجات براي ويندوز است . اگر تا به حال اين ديسكت را نساخته ايد بهتر است دز زمان سلامت سيستم عامل آن را بسازيد .
طرز ساختن ديسك نجات : يك ديسكت سالم و فرمت شده 1.44 مگابايتي را درون درايو مربوطه قرار دهيد . سپس از منوي استارت پنجره Run را باز كرده و عبارت cmd را تايپ و كليد اينتر را بزنيد . حال در پنجره باز شده ، به ترتيب دستورات زير را تايپ كرده و بعد از تايپ هر خط كليد enter را بزنيد :
Xcopy c:boot.ini a: /h
Xcopy c:ntdetect.com a: /h
Xcopy c:ntldr a: /h
توجه داشته باشد كه C بر خلاف موارد مشابه ديگر ، در اينجا نام درايو يا پارتيشني نيست كه ويندوز شما بر روي آن نصب است ، بلكه نام درايوي است كه كامپيوتر از آن بوت مي شود . بنابراين C ثابت است و اگر فرضا ويندوز XP شما در پارتيشن D نصب شده ، نبايد حرف D را تايپ كنيد .
اكنون با تايپ دستور exit و زدن كليد اينتر از اين پنجره خارج شويد . حلا ديسكت شما آماده استفاده است و به هنگام بروز هر گونه مشكل در بوت و راه اندازي سيستم ، ديسكت را درون درايو قرار داده و بايوس را طوري تنظيم نماييد كه كامپيوتر از فلاپي بوت شود . اگر مراحل را درست انجام داده باشيد هم اكنون بايد ويندوز بالا بيايد .
هر بار راه اندازي سيستم از فلاپي استفاده نكنيد و مستقيم از روي هارد سيستم بوت شود بايد عكس مراحل قبل را تكرار كنيد يعني به محيط cmd برويد و در جلوي خط فرمان تايپ كنيد :
Xcopy a:*.* c:/h
اكنون سيستم شما تعمير شده و ديگر نيازي به فلاپي نداريد . همچنين در موارد كاملا خاص كه ممكن است ديسكت بوت به شما جواب ندهد ، مجبوريد از كنسول رفع عيب مايكروسافت يا به عبارتي Recovery Cansole استفاده نماييد . بدين منظور بهترين روش اين است كه سي دي ويندوز xp كه قابليت بوت شدن را داشته باشد درون درايو قرار داده و بايوس را طوري تنظيم كنيد تا سيستم از روي سي دي بوت شود .
سپس بعد از شنيدن بوق تاييد بايوس و مشاهده پيغام Press any key to boot from CD كليدي را فشار دهيد تا عمليات بوت آغاز شود . حال صبر كنيد تا عمليات آماده سازي اوليه سيستم تكميل شود . پس از آن و در مرحله بعد در صفحه معروف به Welcome كليد r را بزنيد تا پروسه عملكرد كنسول رفع عيب آغاز شود .
در اينجا با تايپ شماره سيستم عامل مورد نظر براي رفع عيب ، كه در صفحه نمايش داده مي شود و همين طور تايپ كلمه عبور مدير سيستم ( در صورت وجود ) وارد كنسول مي شويد . در جلوي خط فرمان با تايپ كلمه Help و زدن اينتر ليست دستورات قابل استفاده نمايش داه خواهد شد . اما پر استفاده ترين دستورات عبارت اند از :
Chkdsk : اشكالات ديسك را بررسي مي كند
Diskpart : دستوري براي پارتيشن بندي
Extract : فايل هاي فشذده ويندوز را باز مي كند .
Fixboot : يك سكتور بوت جديد را بر روي ديسك بازنويسي مي كند .
Fixmbr : ركورد اصلي بوت را بازنويسي مي كند .
ضمنا دقت كنيد استفاده از دستور Fixmbr ممكن است تمام اطلاعات شما را از بين ببرد. پس قبل از استفاده از آن به خوبي جوانب كار را در نظر بگيريد .
این هم آخرین ورژن نرم افزار قدرتمند ویندوز مدیا پلیر که پخش کننده ای بسیار قوی برای فایلهای صوتی و تصویری شما کاربران گرامی میباشد.این نسخه که جدیدترین ویرایش توسط شرکت مایکروسافت میباشد از امکانات بسیار خوبی در زمینه پخش صوت و تصویر و دریافت موزیک و موزیک ویدئو به صورت آنلاین در سبکهای مختلف برخوردار میباشد. به شما عزیزان پیشنهاد میکنم حتمآ این نسخه را از سایت خود فوردانلودس.آی آر دریافت نمائید.
2012.11.19 ( دوشنبه 29 آبان 1391)
(virus signature database version : NOD32 – v.7705 (18 November
اگر شما سوالی در مورد کامپیوتر دارید در بخش نظرات بصورت خصوصی برای ما ارسال کنید تا ما سوال
شما را در وبلاگ نمایش دهیم تا بقیه دوستان با خود من به سوال شما پاسخ دهیم .
با تشکر فراوان
مدیریت وبلاگ
امروزه رایت انواع سی دی و دی وی دی امری عادی در میان كاربران تبدیل شده است. نرم افزار های زیادی در رابطه با كپی سی دی و دی وی دی ها وجود دارند. از نرم افزار بسیار رایج Nero تا Clone و Alchohol120% و ... كه هریك با داشتن قابلیت هایی متفاوت كاربرانی مخصوص به خود را دارند. نرم افزار دیگری نیز وجود دارد كه ممكن است در میان كاربران ایرانی زیاد شناخته شده نباشد اما این نرم افزار كه Ashampoo Burning Studio نام دارد می تواند همان كارهایی را كه نرم افزار معروف Nero انجام می دهد را برای كاربران اجرا نماید. حجم پائینی كه این نرم افزار دارد می تواند در بسیاری از موارد دلیل بر برتری آن باشد این نرم افزار به گفته شركت سازنده كمتر از 85 مگابایت از فضای دیسك را اشغال می كند كه این میزان در مقایسه با نرم افزار های مشابه بسیار ناچیز به حساب می آید.
با استفاده از این نرم افرار قادر خواهید بود اطلاعات، فیلم ها و موزیک های خود را بر روی انواع CD یا DVD ذخیره کنید. این نرم افزار قابلیت های بیشماری را در اختیار شما قرار می دهد، برخلاف سایر نرم افزار های رایت سی دی با استفاده از Ashampoo Burning Studio تنها با چند کلیک ساده می توانید CD یا DVD مورد علاقه خود را رایت کنید. این برنامه قابلیت رایت روی انواع CD-R, RD-RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-RAM and DVD+R Double Layer را دارا می باشد.
حتماً برای شما نیز پیش آمده که پس از دانلود فیلم و یا کلیپ تصویری از اینترنت، Player های موجود در سیستم قادر به پخش کردن آن کلیپ نبوده و یا به صورت ناقص آن را پخش می کنند (مثلاً صدای کلیپ پخش می شود ولی تصویری آن نمایش داده نمی شود! ) این مشکل به خاطر نصب نبودن Codec مناسب برای پخش این کلیپ های تصویری بر روی ویندوز شما می باشد.
امّا Codec چیست؟ كلمه Codec به معنای COmpressor/DECompressor (فشرده ساز / باز كننده فشردگی) است: یعنی یك روتین نرم افزاری كه ویدئوی خام آماده ذخیره سازی را فشرده كرده و سپس آن را جهت اجرا بر روی كامپیوتر از فشردگی خارج می نماید.